Profesjonalne wyposażenie gastronomii

Podstawowymi atrybutami jeśli chodzi o profesjonalne wyposażenie gastronomii jest trwałość i funkcjonalność sprzętu kuchennego. Jest to spora inwestycja, dlatego dobrze jest, gdy zakupione akcesoria będą latami bez zarzutu spełniać swe zadanie. Decydując się na zakup sprzętu wybierz taki, który będzie Ci potrzebny w codziennej pracy.

Profesjonalne wyposażenie gastronomii

Rodzaje kuchennego ekwipunku

Gastronomia to specyficzny rodzaj działalności gospodarczej, w którym najważniejszą częścią obok lokalu i pracujących w nim ludzi, jest odpowiednie wyposażenie gastronomiczne. To od niego w sporym stopniu jest zależna jakość oferowanych potraw. Prowadząc lokal potrzebujesz wielu różnych urządzeń. To, jaki sprzęt gastronomiczny będziesz posiadał, wpłynie na takie czynniki jak: redukcja strat i zwiększenie oszczędności, poprawa wydajności pracowników, aż wreszcie zwiększy wpływ na kontrolowanie kosztów i konsekwentną produkcję. Planując założenie restauracji dobrze zapoznaj się z poniższą listą sprzętu gastronomicznego:

  • Urządzenia chłodnicze: stoły chłodnicze i mroźnicze, schładzarki, lady sałatkowe, szafy mroźnicze, lodówki, dystrybutory do lodów, zamrażarki czy witryny chłodnicze;
  • Sprzęt grzewczy: bemary stołowe, stoły podgrzewane, szafy grzewcze czy dystrybutory talerzy;
  • Ciągi wydawcze, piece konwekcyjno-parowe, piekarniki elektryczne i gazowe;
  • Zmywarki, zlewozmywaki, baseny, filtry do wody;
  • Kotły, garnki, rondle, patelnie, brytfanny itp.;
  • Krajalnice, roboty kuchenne, miksery, szatkownice, blendery, maszynki do mielenia mięsa;
  • Piece do pizzy, miksery, roboty wielofunkcyjne, grille, frytkownice, gofrownice, opiekacze, ekspresy i młynki do kawy;
  • Drobne wyposażenie gastronomii: shakery, deski, nalewaki do alkoholu, tarki, noże, obieraki, wyciskarki, otwieracze, szczypce, sita, trzepaczki czy cedzaki;
  • Naczynia, sztućce, pojemniki, salaterki, zestawy do przypraw, tace, szklanki, kieliszki, dzbanki, półmiski;
  • Szafy magazynowe, wózki transportowe, krzesła, stoły, obrusy, wazony, świeczniki, serwetki;
  • Środki czyszczące i sprzęt do sprzątania, karty menu, fartuchy i stroje dla pracowników, notesy, płatniki i podkładki.

Bogaty asortyment produktów

Z tej listy jasno wynika, jak dużo różnego rodzaju sprzętu jest potrzebnego, aby lokal gastronomiczny mógł sprawnie funkcjonować. GrupaFSP to firma, która zajmuje się zaopatrywaniem firm działających w branży Ho Re Ca w profesjonalne wyposażenie gastronomii – przede wszystkim w sprzęt, meble i akcesoria do kuchni. Dzięki szerokiemu asortymentowi dostarczamy nasze produkty do wszystkich rodzajów lokali gastronomicznych. Naszymi partnerami są wiodący dostawcy z branży a owocem tej współpracy jest szeroka oferta wyposażenia gastronomii niezbędnego w nowoczesnym lokalu gastronomicznym – współpracujemy m.in z Rational, DORA Metal czy stalgast. Przyjdź do nas a my urządzimy Twoje zaplecze gastronomiczne.

Profesjonalnie wyposażona gastronomia
Kuchnia dla branży HORECA
Wyposażenie dla gastronomii na Śląsku